• 42 40 60 78

Flere virksomheder konkurstruet i år

November 17, 2020
November 17, 2020 Organisk Vækst

Flere virksomheder konkurstruet i år

I år er der flere virksomheder end nogensinde før, der er konkurstruet. Coronapandemien har på mange måder sat sin præg på erhvervslivet i Danmark, og det er uvist, hvor lang tid der går førend restauranter, barer og butikker igen kan holde åbent, som de ellers har været vant. Desværre er det ikke kun servicebranchen, som er berørte af situationen, det drejer sig derimod om store dele af den private sektor, hvor mange virksomheder allerede er gået konkurs i 2020.

Et hårdt år for den private sektor

Da regeringen i marts måned meldte ud, at Danmark skulle lukkes ned, var der formentligt mange virksomhedsejere, der frygtede, hvad det kunne få af betydning for deres virksomhed. På trods af hjælpepakker er der mange virksomheder, som er konkurstruet, og selvom de har klaret sig gennem første del af krisen, så er det endnu uvist, hvor længe krisen kommer til at vare ved.

De omfattende hjælpepakker har på mange måder holdt en hånd under dansk økonomi og den private sektor, men det er stadig uvist, hvor mange virksomheder det kommer til at koste i det langsigtede perspektiv.

Derfor kan man forestille sig at skifteretten får ekstra travlt.

En usikker fremtid

Selvom det endnu er uvist, hvor mange virksomheder der kommer til at gå konkurs som følge af Corona-krisen, så står det klart, at mange virksomheder kæmper for at holde sig over vande. En opgørelse fra Danmarks Statistisk viser, at 179 aktive virksomheder gik konkurs i juli måned i år, men hvad der formentligt synes overraskende for de fleste er, at antallet af gennemsnitlige konkurser om måneden har været mindre i år end forrige år.

Det skyldes formentligt de hurtigt udbudte og omfattende hjælpepakker fra staten, men mange frygter at Corona-krisen kommer til at kunne mærkes i det danske erhvervsliv mange år efter, at der er udviklet en vaccine mod sygdommen.

Hør alle afsnit af Organisk Vækst

Du finder alle podcast-episoder her:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *