• 42 40 60 78

Nichesider på nettet

November 9, 2017
November 9, 2017 Organisk Vækst

Nichesider på nettet

En vej til synlighed på nettet er blandt andet igennem nichesider. Hjemmesider på nettet som omhandler et specifikt emne – og går i dybden med det. Denne type sider fylder rigtig godt i søgeresultaterne, lige ved siden af mastodont-sider med tusinder af undersider og et stærkt kendskab.

Hvorfor er nichesider stærke?

Grunden til at nichesiderne ofte kan konkurrere med de store sider på nettet er, at en nicheside typisk har fået fuld forståelse for et enkelt emne. Indholdet på siden er alt sammen relateret til dette emne og de sider der linker til hjemmesiden er i samme kategori eller brancher og arbejder med samme emne.

Det er et stærk site, som kan give afkast oppe i søgeresultaterne. Samtidig er det super brugervenligt, da siden kan benytte mere plads til emnet i fx top-menuen. Navigationen og links i mellem relaterede historier er ofte nemmere at skabe på en, for brugeren, nem og relevant måde.

Eksempel: Screenshot fra havesiden Farveflora.dk – hvor muligheden for relaterede kategorier fylder godt i sidebaren:

Relaterede emner

Det giver værdi for dig som sideejer og for brugeren, som nemmere kan finde det indhold de leder efter.

Kort sagt får du med et mindre website mulighed for at holde fokus – og være mere relevant for dine brugere. Når topmenuen og undermenuer understøtter det tema, som brugeren er kommet til siden for at læse om, så virker det mere relevant og indbydende.

Hosting af siden

Første skridt til at få hjemmesiden online er at finde en hostingudbyder, som kan opbevare den hjemmeside. Mange udbydere tilbyder one-click installation af WordPress, som er et oplagt CMS til oprettelse af en blog eller et niche website.

En vigtig ting når du vælger hosting er at få sikkerhed for en hurtig forbindelse og god “oppe tid”. Samtidig er det relevant at sammenligne de forskellige priser med de punkter udbyderen tilbyder: Lagringsplads, mulighed for HTTPS, hastighed og domæneindstillinger.

Læs om valg af hosting her.

Hør alle afsnit af Organisk Vækst

Du finder alle podcast-episoder her:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *